Wie zit er graag 5 jaar aan een auto vast?

Wie zit er graag 5 jaar aan een auto vast?

0

door Bas op 06.07.22

Laatst bijgewerkt op 08.02.23 09:10

Wie een auto met een lening financiert is minstens 5 jaar aan het afbetalen – en vaak nog langer. Wie een auto leaset is al snel 48 of 60 maanden zoet. Vijf jaar, 10.000 kilometer per jaar is de standaard die (private) leasebedrijven aanbieden. Wil je minder maanden of meer kilometers, dan schiet het maandbedrag omhoog. Soms met wel 20%.


Waarom zou je een auto leasen of kopen als je ook voor een abonnement kunt kiezen? Drivenjoy daagt je uit er eens goed over na te denken. Om je denkproces te versnellen zetten we de vier grote voordelen van een auto-abonnement nog even kort uiteen.


1.  Geen verplichtingen en toch een droomauto

Als je geld leent voor een auto betaal je meer dan de auto waard is. En hoewel je het gevoel hebt dat de auto van jou is, is de financier, technisch gezien, de eigenaar. Als je het maandbedrag onverhoopt niet meer kunt ophoesten, ben je je auto kwijt, maar blijft je schuld bestaan. Met een auto-abonnement kun je van je droomauto genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je onnodig in de schulden raakt. Op de eerste drie maanden na is jouw abonnement maandelijks opzegbaar. Je hebt geen langlopende verplichtingen en dat maakt autorijden een stuk leuker.


2. Ons wagenpark is jouw wagenpark

Een auto kopen of leasen betekent dat je voor de afgesproken termijn aan de auto vastzit. Er is geen ruimte om te switchen, tenzij je bereid bent een boete te betalen. Bij Drivenjoy mag je een andere auto uitproberen door het maandbedrag aan te passen. Onze vloot is jouw vloot. Je kan bij wijze van spreken alle beschikbare auto’s een maandje testen. Wil je een ruime SUV of een hippe EV? No problem. Je hebt altijd de juiste auto voor het juiste moment. Wissel gewoon van auto wanneer jij dat wilt of nodig vindt.


3. Instant genieten

Je hebt een nieuwe auto op het oog. OMG, hij is hemels. Met de online converter pimp je ‘m helemaal naar jouw smaak. Je wilt ‘m bestellen, totdat je ziet dat de levertijd ietwat aan de lange kant is.

Hoezo 14 maanden?!

14 maanden + 7 jaar een lening afbetalen = 98 maanden. In die tijd kan jouw gemoed finaal omslaan. De fabrikant kan bijvoorbeeld over een jaar een nieuw model lanceren. Dan is jouw droomauto al verouderd voordat hij bij je voor de deur staat en meteen minder waard dan jouw lening rechtvaardigt. Wees alert. Met een abonnement voorkom je zulke ergernissen. Je kiest je auto, stapt in, rijdt weg en kan instant genieten.


4. Geen BKR-registratie

Wanneer je een lening aangaat moet de geldverstrekker jouw schuld aanmelden bij het Bureau Krediet Registratie. Alle leningen vanaf €250 staan bij het BKR geregistreerd. Dat heeft impact. Heb je veel afbetalingsverplichtingen, dan is de kans groot dat een financier voor een volgende lening weigert. Zal je zien dat je net je droomhuis vindt maar dat niet kan betalen omdat je je auto nog aan het afbetalen bent.


Broodnodige rust

Geen mens kan in de toekomst kijken. Een termijn van 5 jaar is haast niet te overzien. In die tijd kan er van alles gebeuren. Niet alleen in jouw privéleven, maar ook op economisch gebied.

Denk goed na voor je lange termijnverplichtingen aangaat. Hoe langer je aan een auto vastzit, hoe groter de kans dat-ie je op moment X niet meer past. Een kortetermijnoplossing met een auto-abonnement geeft je, zeker in onzekere tijden, de nodige rust. Je weet precies waar je aan toe bent en houdt de regie over je leven en je toekomst.

Gerelateerde artikelen

Drivenjoy

Altijd de juiste auto voor het juiste moment

Gefeliciteerd! Er is een kindje op komst. Maar hoe passen jullie met z’n drieën, een kinderwagen en een tas vol luiers in jullie Peugeot e-208? Simpel. Je past je abonnement aan en de volgende maand staat er een e-2008 bij je voor je deur.

Lees meer
Drivenjoy

Wie zit er graag 5 jaar aan een auto vast?

Auto’s zorgen voor een gevoel van vrijheid. Je kan gaan en staan waar je wilt. Tegelijkertijd vinden veel mensen een lening of een leasecontract een blok aan hun been. Wie zit er graag 60 maanden (5 jaar) vast aan een auto? Het auto-abonnement van Drivenjoy verlost je van deze kopzorg.

Lees meer

Drivenjoy gebruikt cookiesdoor dit te accepteren helpt u ons de service te verbeteren en aan te passen.