Hoe kies je een elektrische auto?

Hoe kies je een elektrische auto?

0

door Bas Bisschop op 21.03.23

Laatst bijgewerkt op 23.03.23 18:25

Met de opkomst van elektrische auto’s is het logisch dat er veel onbeantwoorde vragen zijn. Het kiezen van een elektrische auto kan een lastige taak zijn, omdat er veel verschillende factoren zijn waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een aantal belangrijke punten om te overwegen:

  • Bereik: Het bereik van een elektrische auto is de afstand die je kunt afleggen op een enkele lading. Het is belangrijk om te kijken naar het bereik van de auto die je overweegt en te bepalen of dit voldoende is voor jouw dagelijkse behoeften en eventuele langere ritten die je wilt maken. Gemiddeld ligt het bereik van een elektrische auto rond de 350 kilometer WLTP. Vaak geldt: hoe duurder de elektrische auto, hoe verder hij komt. Lees ook: Range voor een elektrische auto uitgelegd.

  • Laadtijd: De laadtijd van een elektrische auto varieert afhankelijk van het type auto en het type oplader dat wordt gebruikt. Het is belangrijk om te weten hoe lang het duurt om de batterij van de auto op te laden en of er oplaadmogelijkheden zijn op plaatsen waar je vaak komt, zoals thuis, op het werk of onderweg. De meeste moderne elektrische auto’s laden in 30 minuten op tot wel 80%. Lees ook ons artikel: “Het opladen van een elektrische auto: alles wat je moet weten”.

  • Prijs: Elektrische auto's zijn over het algemeen duurder dan traditionele auto's. Het is belangrijk om een budget te bepalen en te kijken welke elektrische auto's binnen dat budget passen. Houd ook rekening met eventuele belastingvoordelen en subsidies die beschikbaar zijn voor elektrische auto's. Als je je abonneert op een auto bij Drivenjoy, hoef je je geen zorgen te maken over de aanschafkosten. Je zal zien dat de maandelijkse abonnementskosten vrijwel identiek zijn voor elektrische auto’s als benzineauto’s van hetzelfde type. Dus ga voor groen! Ga voor elektrisch!

  • Veiligheid: Elektrische auto's moeten voldoen aan dezelfde veiligheidsnormen als traditionele auto's. Het is echter ook belangrijk om te kijken naar de veiligheidsfuncties van specifieke modellen, zoals botsingwaarschuwingssystemen, rijstrookassistentie en automatisch remmen. Elektrische auto’s zijn vaak standaard uitgerust met veel meer veiligheidssystemen dan traditionele benzineauto’s.

  • Ruimte: Elektrische auto's kunnen groter of kleiner zijn dan traditionele auto's, afhankelijk van het model en het type batterij. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte en de ruimte in de auto om te bepalen of deze geschikt is voor jouw behoeften.

  • Duurzaamheid: Elektrische auto's zijn over het algemeen milieuvriendelijker dan traditionele auto's, maar er zijn nog steeds verschillen in de duurzaamheid van verschillende modellen. Het is belangrijk om te kijken naar de levensduur van de batterij, het materiaalgebruik en het energieverbruik van de auto om te bepalen hoe duurzaam deze is.

Bij Drivenjoy hebben we verschillende volledig elektrische auto’s in de vloot. Het mooie van het abonnementsconcept is dat je niet meteen tienduizenden euro’s hoeft te betalen om een auto te kopen. Je kan de auto bij Drivenjoy immers gewoon 3 maanden uitproberen. Op dit moment zijn dit onze volledige elektrische auto’s:

Van Peugeot:

e-208 Allure: https://drivenjoy.nl/producten/peugeot-e-208-allure

e-208 GT: https://drivenjoy.nl/producten/peugeot-e-208-gt

e-2008 Allure: https://drivenjoy.nl/producten/peugeot-e-2008-allure

e-2008 GT Line: https://drivenjoy.nl/producten/peugeot-e-2008-gt-line

Van DS:

DS3 E-Tense Performance Line: https://drivenjoy.nl/producten/ds3-e-tense-performance-line

Van Citroën:

Citroën ë-C4 Feel: https://drivenjoy.nl/producten/citroen-e-c4-feel-pack

Citroën ë-C4 Shine: https://drivenjoy.nl/producten/citroen-e-c4-shine

Heb je specifieke vragen over een elektrische auto? Laat het ons weten via de chat en we reageren zo snel mogelijk!

Drivenjoy gebruikt cookiesdoor dit te accepteren helpt u ons de service te verbeteren en aan te passen.