Een nieuwe auto rijden zonder BKR-registratie, kan dat?

Een nieuwe auto rijden zonder BKR-registratie, kan dat?

0

door Bas Bisschop op 21.03.23

Laatst bijgewerkt op 23.03.23 18:25

Als u een (nieuwe) auto wilt rijden zijn er verschillende opties die u kunt overwegen. Echter bij veel van deze opties wordt er wel een BKR-registratie gedaan. Dat komt omdat het eigenlijk leningen zijn. Een BKR-registratie wordt gedaan zodat nieuwe lening gevers kunnen zien welke lopende leningen er al zijn. U moet de lening immers wel terug kunnen betalen. Hieronder vind je alle opties om in een (nieuwe) auto te rijden. Per optie geven we aan of er sprake is van een BKR-registratie:

  • Contant betalen: Als u de mogelijkheid heeft om de auto volledig in contanten te betalen, is er geen sprake van een BKR-registratie omdat er geen lening wordt afgesloten.

  • Persoonlijke lening: Als u niet in staat bent om de auto volledig in contanten te betalen, kunt u overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten. Bij een persoonlijke lening wordt het geleende bedrag in één keer uitbetaald en betaalt u het geleende bedrag terug in termijnen over een vooraf bepaalde periode. Er wordt wel een BKR-registratie gedaan, maar deze is minder zwaar dan bij een lease- of financieringsovereenkomst.

  • Private lease: Bij private lease huurt u de auto van een leasemaatschappij voor een vast bedrag per maand. Er wordt een BKR-registratie gedaan, maar deze is minder zwaar dan bij een financieringsovereenkomst. Let wel op dat u aan de voorwaarden voldoet om te kunnen leasen, zoals een vaste baan en een voldoende inkomen.

  • Financial lease:Hier wordt u ook eigenaar van de auto. U neemt als het ware een hypotheek op uw auto. Hier wordt ook een BKR-registratie gedaan en dit is de meest zware.

  • Tweedehands auto: Een andere optie is om een tweedehands auto te kopen. De prijzen van tweedehands auto's zijn vaak lager dan die van nieuwe auto's, waardoor het gemakkelijker is om het volledige bedrag in contanten te betalen. Als u toch een lening wilt afsluiten, is de BKR-registratie waarschijnlijk minder zwaar dan bij een nieuwe auto. U leent immers een lager bedrag.

  • Een auto abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-subscriptie: is een relatief nieuwe manier om een auto te gebruiken. Bij een auto abonnement betaalt u een vast bedrag per maand voor het gebruik van een auto, inclusief alle kosten zoals verzekering, onderhoud en reparaties. Bij een auto abonnement wordt er meestal geen BKR-registratie gedaan omdat er geen sprake is van een lening. U betaalt immers alleen voor het gebruik van de auto en er is geen sprake van eigendom. Hierdoor kan een auto abonnement een interessante optie zijn als u geen BKR-registratie wilt of kunt hebben.

Bij Drivenjoy doen we ook geen BKR-registratie. Wel kijken of u in staat bent het abonnement te betalen. U krijgt immers een zo goed als nieuwe auto van ons mee. Dan moeten we er wel op kunnen vertrouwen dat u het maandbedrag kunt voldoen. Onze check wordt echter nergens genoteerd en het heeft geen invloed op bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag. Lees meer over onze check.

Drivenjoy gebruikt cookiesdoor dit te accepteren helpt u ons de service te verbeteren en aan te passen.